Automatizálás

Adatgyűjtő rendszerek

A korszerű minőségbiztosítás sarokköve a megbízható adatgyűjtés. Mi elsősorban a minőségbiztosítás technikai hátterét biztosítjuk, különféle adatgyűjtő/feldolgozó rendszerek fejlesztésével/kivitelezésével. Az adatgyűjtés korszerű módszere lehet pl. mobil adatgyűjtő készülékek (PDA-k) használata, melyek a jelenleg ismert összes kommunikációs csatornát használhatják az adatok átvitelére a központi adatbázis felé. Az adatátviteli módszer kiválasztása a technikai igényeken túl az adatbiztonsági követelményektől is függhet.

Ipari rendszerek

Az irányítási folyamatok fejlesztése során mindig szem előtt tartjuk a már meglévő hardverek (főként az erősáramú komponensek) megtartását. A legtöbb fejlesztő cég igyekszik a megrendelőt minél több hardver elem kicserélésére ösztönözni. Természetesen vannak esetek, amikor ez indokolt, de legtöbbször ennek üzleti megfontolás ad alapot. Mi nem a hardver elemek értékesítésével foglalkozunk, csak javaslatot teszünk azok beszerzésére. A vevő saját maga dönti el, honnan szerzi be a szükséges komponenseket.

Egyedi hardver megoldások

Az automatizálási feladatok megoldásában általában egyedi fejlesztésű vezérlő áramköröket használunk. Bár a fejlesztés így valamivel tovább tart, a speciális igényekhez igazított egyedi vezérlés/szabályzás kialakítása költséghatékonyabbnak bizonyul az esetek döntő részében, mint kész PLC rendszerek használata. Ez annak köszönhető, hogy az ipari PLC-k nagy része általános célú, és nagy számban tartalmaz olyan funkciókat, melyekre az adott feladat esetében nincs szükség.

Szoftverfejlesztési módszerek

A vezérlő szoftverek egyedi fejlesztésűek, melyek forrásnyelve tipikusan C++. A felhasználói interfészek általában Visual Studio fejlesztői környezetben, VB, vagy C# nyelv felhasználásával készülnek. A magasabb szintű kommunikáció a szerverekkel, távoli egységekkel WEB alapú, tipikusan >Soap< környezetben. A felhasználói hardverek igénytől függően változnak, különböző érintőképernyős megoldásokat alkalmazunk, a PDA-tól az ipari PC-ig.

Az Ap-x Kft. DíJMENTESEN elkészíti Önnek előzetes megbeszélés alapján szakmai tanácsadással Cégének fejlesztési költségeit bemutató árajánlatát.

Visszahívás kérése!