Tervezés és fejlesztés

Cégünk a 90-es évek közepe óta foglalkozik szimulátor tervezéssel/gyártással. Szimulátor alatt mozgást végző és grafikai (mozgókép) megjelenítést produkáló berendezést értünk, mely az adott környezet valósághű utánzását eredményezi. Szimulátoraink elsősorban oktatási illetve szórakoztató célúak. Két fő típus tervezését, fejlesztését, gyártását végeztük, végezzük.

Az egyik egy 4-személyes általános célú mozgás-szimulátor, amelynek mozgó kabinja egy kisebb mikrobusz méretének felel meg. Az ebben található nagyméretű kivetítőn akár 3 dimenziós kép és 5.1 Dolby™ hangzás biztosítja a valósághű élményt. Az animációval szinkronban a kabint egy 4 szabadságfokú mechanika (hidraulika) mozgatja,  melynek dinamikája változtatható, akár az egészen erős, ijesztő mozgásokig. Ez a típus nem interaktív, ami azt jelenti, hogy a benne ülők nem tudják menet közben irányítani a mozgásokat. A berendezés több tonna súlyú és nagyszámú néző kiszolgálására készült. 

bubu3.jpgbubu5.jpgbubu4.jpgbubu1.jpgbubu2.jpg

A másik irányvonal egy oktatási célú szimulátor fejlesztése, mely a gépjárművezetők gyakorlati képzésben használható. A mi szimulátorunk motorkerékpár-szimulátor. Célja a terepen történő oktatási óraszám csökkentése mellett, az azt megelőző alapvető gyakorlati tapasztalat megszerzésének elősegítése, biztonságos környezetben. Ez a típust jelenleg fejlesztjük külföldi megrendelő igénye alapján, a prototípus tesztelése folyik. Ez egy interaktív szimulátor, melyen ülve a motoros a motorkerékpár összes kezelőszervét használva irányítja a járművet a virtuális terepen.

Bubu22.jpg

CsatolmányMéret
TRAX Brochure.pdf175.54 KB
TRAX Project.pdf193.91 KB

Az Ap-x Kft. DíJMENTESEN elkészíti Önnek előzetes megbeszélés alapján szakmai tanácsadással Cégének fejlesztési költségeit bemutató árajánlatát.

Visszahívás kérése!